9.6.2011

Hulluna uimiseen - Grazy for swimming







Pictures: Muske



Kuten kuvista näkyy, uimakausi on alkanut! Toissapäivänä ajoin auton ensimmäistä kertaa viime kesän jälkeen metsän laidalle, josta lähtee polku tutulle järvelle. Koirat hyppäsit autosta ulos innoissaan, kuten tavallista, mutta Muske jäi nuuhkimaan ilmaa. Hetken kuluttua se ampaisi juoksuun eikä sitä pidätellyt mikään. Jonkin aikaa siinä ihmettelin, mutta sitten arvelin sen juosseen järvellle. Kun saavuimme 5-10 minuutin kuluttua Antjen kanssa perässä, huomasimme iloisen, intoa puhkuvan stabyn, joka seisoi odottavan näköisenä silmät tuikkien matalikossa. Siitä se sitten lähti, nimittäin uintilelun heitto järveen kerta toisensa jälkeen (n. 20-30 kertaa yhteensä). Oli tosi hienoa katsoa Musken räjähtävää loikkaa veteen ja voimakasta uintia. Tämä tyttö on syntynyt uimariksi! Ongelmana on vain se, että sitä ei tahdo saada järvestä pois. Antje tyytyi tällä kertaa kahlaamaan ja tutkimaan (syömään?) jotain ötököitä rannalla. Toisaalta, yhtä aikaa tytöille ei oikein voi heittääkään mitään veteen, sillä Muske on käsittänyt "uimahulluudessaan" asian niin, että hänpä hakee voimakkaampana uimarina kaikki mitä vedessä kelluu. Jos näin upeat ilmat jatkuvat, lähden ensi viikolla joskus pelkästään Lotan kooikerin Terran (joka siis tulee viikoksi meille) ja Antjen kanssa uimaan . Muske saa jäädä välillä lepäämään ja pääsee sitten erikseen kokeilemaan vaihteeksi riistakapulan noutoa ja mahdollisesti myös vesilinnun noutoa, jos sellaisen onnistun saamaan.

Olen liittynyt jäseneksi myös Hyvinkään seudun kennelkerhoon, joka järjestää monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Eilen olimmekin Imppareiden näyttelykoulutuksen päätyttyä ensimmäistä kertaa Musken kanssa näyttelykoulutuksessa Hyvinkäällä, ja hienosti meni!!! Muske on täysin yllättänyt minut nopealla kehittymisellään!? Meillä oli onni saada jälleen kerran kouluttaja, joka on erittäin kokenut näyttelyexpertti ja kasvattaja, joten suuri kiitos edellä mainitusta kuuluu kouluttajalle.

Wonderful waether in Finland, almost +30 C (86 F)! Here some swimming pictures about Muske (Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn), who is "grazy for swimming". Few days ago I really enjoyd looking for her working; she is strong girl who is born as a swimmer:)) Muske really LOVE swimming! It´s good training before showing period, as well (she will has three shows in the next month). During last two months Muske also have had obedience- and showing training, and she has done very well. So, lot of summer fun with our great stabij girl, Muske:))

6 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Meki kävimme alkuviikosta Bennon kanssa uimassa ja voi että se poika tykkäsi siitä :) Benno ei metsästänyt mitään lelua tai keppiä, vaan metsästyksen kohteena olivat aallot. Oli se hauskaa katsottavaa kun koikkeripoika haukkui ja löi tassulla aaltoja. :)

Frisian Gem Team kirjoitti...

Voin ihan kuvitella, että Benno tekee juuri noin! Pentunakin sillä oli aina jokin oma "projekti" meneillään, kun muut jo olivat väsähtäneet. Benno osasi hyvin keksiä leikkejä niin toisten kanssa kuin myös itsekseen:))

t. Aila

Elli kirjoitti...

Moikka!
Mihin näyttelyihin olette Musken kanssa suuntaamassa nyt kesällä?

Paula ja koirat kirjoitti...

Retu sai myös viime viikon nauttia uimisen riemusta. Ja voi sitä huudon määrää kun ei vedessä voinut koko aikaa olla.. Retuakaan ei kiinnostanut vedessä olleet kepit vaan keskittyi uidessaankin kiljumaan ja loiskimaan vettä. :)

Frisian Gem Team kirjoitti...

Hei Paula!

Kävinkin jo katsomassa Tessan ja Retun mukavia kesäkuulumisia blogistasi. Mistähän pennut ovat perineet uinti-innostuksensa? Tuskin kuitenkaan Antjelta, joka on aika varovainen uimarityttö, vaikka veteen meneekin, kun vähän houkuttelee. Hyvää kesän jatkoa,

t. Aila

Marjaana kirjoitti...

Tuo "itse itselleen tekemistä keksiminen" on kyllä täysin Bennon juttu. Jos ketään ei heitä Bennolle palloa silloin kun hän haluaa, niin hän alkaa heittää sitä itse itselleen. :)melko hauska näky.