20.11.2010

Pentumaailmassa tapahtuu


Jo kolme viikkoa tullut täyteen pentujen syntymästä, ja pennut kasvavat ja kehittyvät aivan silmissä! Tänään oli vuorossa jälleen kynsien leikkuu. Se muodostuu yhä mielenkiintoisemmaksi tapahtumaksi, sillä pennut eivät ole enää mitään liikkumattomia mössyköitä, vaan niillä näyttää olevan omakin mielipide asiasta:)) Pennut ovat saaneet ensimmäisen matokuurinsa, samoin Antje. Antje olisi siemaissut useamminkin annoksen lusikasta tarjottuna, suursyömäri kun on. Pennut ovat myös saaneet parin päivän aikana hippusen jauhelihaa, ja se syötiin hyvin ahneesti ja lisää hamuten kovalla tohinalla. Antje istui vieressä tarkkailemassa toimitusta yrittäen ehtiä väliin saadakseen tästäkin ateriasta oman osansa aina kuin mahdollista (ei kovin äidillistä?). Paljon muutakin on tapahtunut viikon aikana. Jokaiselta pennulta on kävely alkanut sujua, ja ne siirtyvät paikasta toiseen hyvinkin reippaasti ja uteliaasti. Pari päivää sitten pennut saivat nimittäin isomman sviitin pentulaatikon ympärille, kun aitasimme suurimman osan vierashuoneestamme. Pentulaatikosta poistettiin etuseinä ja turvakeiteet, joten sinne pääsee vielä nukkumaan ja mamman luo syömään. Kun pentulaatikkoon alkoi ilmestyä pieniä lätäköitä Antjen poissa ollessa, perustimme sviitin nurkkaan pennuille oman paperi-WC:n. Nostin ne paperille muutaman kerran heti herättyään, ja aika nopeasti näyttävät ymmärtäneen mistä on kysymys. Tosin tietenkin vahinkoja sattuu, ja Antje nuolee pentunsa vielä puhtaaksi säännöllisesti ja huolellisesti. Kuvia on entistä hankalampi ottaa, ja useimmat kuvat ovatkin olleet epämääräisiä möykkyjä, joissa näkyy tassuja, kuonoja, hampaita, korvia, häntiä ym. sikin sokin. Viikonlopun aikana yritän kuitenkin saada joitakin 3-viikkoiskuvia Picasaan. Pennut 1-2 viikkoa -sivulle lisäsin joitakin kuvia pari päivää sitten (niissä pennut ovat melkein 3 viikkoa). Kotisivuja on myös päivitetty. Seuraavaksi kotisivut päivittyvät pentujen nimien osalta, sillä olen saanut pitkän pohdinnan jälkeen viralliset nimet päätettyä. Terveisin, nimifriikki.
P.S. Muutama kuva tulikin lisättyä jo Picasaan. Kuvien laadun suhteen on parannettavaa; pitää taas perehtyä paremmin liikkuvan kohteen kuvaamiseen.

3 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Onnea pentujen 3-viikkois synttäreille! Kaikilla on jo kauniit silmät ja mustat nenut :).

Vai että nimet on nyt päätetty, kysyisin mutta et sä varmaan kerro kummistkaan :p. Kerro kerro! jos sanoo aa niin pitää sanoo bee!! Ei voi sanoo että ne on päätetty ja sitten ei kertoa, KERRO, tämä on kidutusta XD.

terveisin, toinen nimifriikki

Frisian Gem Team kirjoitti...

Hei Lotta!

No, kerron heti, kun olen lähettänyt päivityksen eteenpäin (jotta ei enää tule muutoksia). Onhan niitä kaikenlaisia riippuvuuksia..., onkohan nimien etsiminen/miettiminen yksi niistä:))

Viikon päästä nähdään,

t. Aila

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrään niiiin nimifriikkiuden :) Onnittelut nimeämistyön loppuunsaattamisesta, ja jäämme innokkaina odottelemaan pumpuloiden virallista esittelyä :) Suloisia ovat! Terkkuja lumisesta Jönssistä.

Henna & Shan-Pre