11.7.2010

Kooikereiden erikoisnäyttely - Finnish Club Show of Kooikers


Lovely newcomer, male puppy Amber´s Sundancer v.d. Toetesteijn
Owners: kennel Cavalriina´s and Elina Kemppainen


Handsome Manusia´s Diesel seems to enjoy living in Finland

Antje´s father, Milfeddyg Innemend Elaika "Kelmi"

Ensimmäinen Suomessa järjestetty kooikereiden erikoisnäyttely järjestettiin eilen Suomen Metsästysmuseon puistoalueella Riihimäellä. Yllä olevat kuvat ovat näyttelypaikalta. Päällimmäisenä ajatuksena tätä kirjoitettaessa ja näyttelyä muistellessa om: napakymppi suoritus! Paikka oli erinomainen niin koirien kuin ihmistenkin näkökulmasta; esim. koirien ulkoiluttaminen, saniteettitilat, upea varjoisa puisto, tarjoilu, parkkipaikat ja niin edelleen. Tämä oli siis kerrassaan loistava paikka koiranäyttelylle, etenkin rotukohtaiselle näyttelylle, joka ei tuskin koskaan paisu liian suureksi. Näyttelyn järjestäjät onnistuivat erinomaisesti niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin. UPEAA!!!! Uskomattoman hieno suoritus!!! Oli todella mukavaa tavata niin paljon kooikereita omistajineen yhtä aikaa. Valitettavasti kaikkia ei edes ehtinyt tervehtimään, aika kului niin nopeasti! Paljon onnea tätäkin kautta kaikille voitokkaille koirille omistajineen/kasvattajineen! Mukavina lisäpalkintoina näyttelyssä jaettiin myös "kauneimmat korvakorut", kaunein pää" ja kaunein häntä" -palkinnot. Ja lapsi/koira-kilpailu oli hellyyttävää katsottavaa! Selvästi näki, että tulevia handlereita/kasvattajia(kin) on jo kasvamassa! Onnea myös lisäpalkintojen voittajille!

Mekin olimme Antjen kanssa "korvakorukisassa". Tässä kehässä oli paljon kooikereita, joilla oli jotakin samaa, eli juuri nuo pitkät, mustat korvakorut. Siellä seistessä mietin, miten ihmeessä tuomari pystyy valitsemaan tästä joukosta ne kauneimmat korvakorut!? Ja miksiköhön kaikkia kauniit korvakorut omaavia koiria ei oltu kutsuttu kehään. Esimerkkinä Kelmi, jolla minun mielestäni on kauniit korvakorut. Varmaankin kuitenkin tasapainoinen kokonaisuus ratkaisi, sillä nämä palkinnot menivat koirille, jotka muutenkin sijoittuvat palkintosijoille. Mietin myös sitä, että olisiko mahdollista jakaa vastaisuudessa nämä palkinnot luokkakohtaisesti. Silloin tämän palkinnon voisi saada koira, jolla todella on hyvä häntä/hännän kanto, korvakorut tai pää, vaikka luokan voittaisikin kokonaisuutena paras koira (ellei nyt luokan voittajalla sitten sattuisikin olemaan myös ne kauniit korvakorut, pää ja häntä, useimmiten näin kai on, mutta ei tosiaankan aina!). Huvittavaa oli se, että Antjen kanssa seisoimme myös "häntäkisassa", eli Antje kutsuttiin sinne ohuen siimahäntänsä kanssa, joka väriltäänkin oli vähän "niin ja näin":)) Tässä oli tainnut tulla jokin lipsahdus (oikein nolotti!), mutta onneksi tämäkin kisa oli meidän kohdaltamme nopeasti ohi, ja palkinto meni sen ansainnelle koiralle. Tosin olisin odottanut, että tuomari olisi häntäkisassa juoksuttanut koiria, sillä luulisi häntien arvioinnin olevan koiran seistessä vaikeaa? Ja mitenkä häntää voi arvioida, kun toisilla se riippui jalkojen välissä, toisilla liehui innokkaasti ja joillakin oli pystyssä? Vai oliko ratkaisu hännän paksuudessa? Antjen tulos valioluokassa oli ERI (ei sijoitusta) + oikein hyvä arvostelu, miinuksena edelleen kehno/suttuinen turkki, kuten Tanskassakin. Antjen ollessa huonossa turkissa tulee aina lieveilmiönä inhottavat pilkut näkyviin lopputuloksen ollessa todellakin "suttuinen". Eli Antjella on kyllä aina turkissa jonkin verran pilkkuja, mutta ne jäävät armeliaasti useimmiten karvan alle piiloon silloin, kun turkkia on paljon. Valioluokassa oli 14 narttua Antjen lisäksi. Tuomarina nartuilla Mr. Wout Arxhoek (NL). Laitanpa tähän poikkeuksellisesti Antjen arvostelun, koska se on melkein aina samanlainen tai samantapainen(!!???) tuomarista riippumatta, todella hassua (valkoisen värin puhtaudestakin on pari kertaa ennenkin lausuttu turkin ollessa huonossa kunnossa). Mikään toinen koirani ei ole saanut näin samantyyppisiä arviointeja kerta toisensa jälkeen, vaan ovat menneet laidasta laitaan tuomarista ja päivästä riippuen. Tosin tuo "hyvä työkoira" oli mielenkiintoinen. Näkiköhän tuomari mielessään Antjen viillettävän pitkin maita ja mantuja"decoykoirana":)):
"Goog type. Good eyes and ears. Good back and corrrect tailset. Nice body. Good bones, good angulations. Moves very good (well). Nice coat, but white should be cleaner. Good working type."
Finnish first Club Show of Kooikers was real "bullseye"! Over 100 kooikers were entried! Official results/pictures on the sites of Finnish Kooikerhondje ry soon, I suppose. Preparatory/unformal rusults here: http://www.kooikerhondje.fi/index.php?option=com_fireboard&Itemid=90&func=view&catid=6&id=8118&lang=fi
Antje competed with weak coat at the moment. Hence, and according with judge, white colour on her coat is too spotted/not clear enought at the moment. Still, Antje got EXCELLENT on Chambion Class (15 bitchies together). Antje´s judging above.

Ei kommentteja: