17.6.2011

Kesäleikkejä

Frisian Gem Bastens Bouden "Terra"


Muske and Terra love playing


Terra loves svimming, too!


Tänään olin suunnitellut lähteväni koirien kanssa Klaukkalan Mustin ja Mirrin organisoimalle koirakävelylle, jonka tuotto meni hyvään tarkoitukseen avustajakoirille. Koska sääennusteiden mukaan tämä perjantai olisi viikon lämpimin ja aurinkoisin päivä ja ainoa sellainen, päätin kuitenkin lähteä uimaan Musken ja Terran kanssa. Päätös oli oikea, sillä jo uintiretken aikana taivaalle alkoi ilmestyä inhottavan mustia pilviä ja nyt tätä kirjoittaessani jo sataa kaatamalla. Terra osoittautui juuri sellaiseksi vesipedoksi kuin Lotan blogikirjoituksen ja kuvien perusteella osasin odottaakin! Vauhti oli yhtä raisu kuin Muskellakin, jopa niin, että Terra ehti hakemaan ensimmäisen heiton ensin!? Mukana oli kaksi uintilelua, mutta koska koirat eivät ajattele kuin ihmiset, Muske ja Terra ampaisivat aina saman saaliin perään. Niinpä järjestin koirille omat uintivuorot, jotta molemmat saisivat nauttia hakemisesta yhtä paljon. Ja kyllä ne nauttivatkin! Vastarannalla on pieni saareke, jossa on paljon lintuja. Terra oli kerran lähdössä kauemmaksi lintujen ääniä kohti, mutta hyvin opetettuna käänsi kurssin nopeasti takaisin kutsusta.

Turvallisuussyistä olen pitänyt koirilla uidessa kuitenkin valjaita, jotta on tarvittaessa mistä ottaa kiinni:)) Terralla on ollut myös valjaat meillä ollessa senkin takia, että on helpompi kuljettaa koiria "samasta vinkkelistä", kun kaikilla on samanlainen talutin.

Terra on todella toukukas olento, joka ei helposti väsy. Uinnin jälkeen se houkutteli vielä Musken raisuihin pihaleikkeihin, jotka näyttävät rajummilta kuin mitä ovat. Kovasti on Terra tykännyt uimisesta, metsäreissuista, leikeistä ja maalaiselämään tutustumisesta sekä tullut hyvin toimeen Musken ja Antjen kanssa. Eilen olimme Terran kanssa paikallisessa Harjun puutarhassa ostamassa kesäkukkia, ja Terra käyttäytyi sielläkin oikein hyvin. Aivan ihana pakkaus, jolla on sekä älyä ja tahtoa. Kaksi kertaa olen pysäyttänyt auton sen vuoksi, että olemme Terran kanssa keskustelleet istuvatko koirat auton takaosassa, takapenkillä vai etupenkillä (kahta viimeksimainittua vaihtoehtoa Terra on kesken matkan halunnut ketteränä hyppääjänä kokeilla). Pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, että kaikki koirat istuvat takana. Vastaavasti nukkumapaikasta Terra on saanut päättää ensimmäisen yön kokeilun jälkeen. Terra päätti valita nukkumapaikakseen meidän sängyn, jota en voinut tältä harvinaiselta ja niii...n suloiselta vieraalta kieltää.

Toivottavasti olet Lotta pysynyt lupauksessasi aloittaa todellinen biitsiloma...? Ajattele, muutaman päivän päästä voit jo jättää rantaleijonat ja pääset omien pikku leijoniesi pariin :)) Laitan lisää kuvia viikonloppuna Picasaan, kuten lupasin. Otin tosi vauhdikkaita kuvia koirien leikeistä ja juoksemisesta pihalla, mutta nämä liikekuvat eivät onnistuneet ollenkaan, harmi! Mutta jotain onnistuneempia kesäkuvia näiden lisäksi on kyllä tulossa.

1 kommentti:

Lotta kirjoitti...

Kuullostaa ihan meidän Termiitiltä <3 Hyvä että on mennyt niinkin leppoisasti ja kiva kun pääsitte vihdoinkin uimaan, Terra varmaan asuisi tuolla vedessä jos saisi valita ;).
Täällä on vieläkin aika hitsin kuuma... ja rannalla olen ollut! I promise. Ulkona ollaan oltu syömässä ja rusketus alkaa näkyä joten kyllä tämä lomaa alkaa pikkuhiljaa muistuttaa ;).