26.6.2011

Juhannuksen viettoa Rekolan maatilalla - Midsummer Day

















Juhannusta vietimme Sirkan, Kalervon, Joonan, Marian ja Henrin luona Kangasalan Raikussa, Rekolan maatilalla. Meillä oli mahdollisuus nauttia perinteikkäästä, yhteisöllisestä Juhannuksesta keskellä kaunista luontoa lukuisten vieraiden ja mukavien ihmisten kanssa, jossa hienosti suunnitellut puitteet, ohjelma ja upea tarjoilu veivät mukanaan. Ohjelmaan kuului mm. niin yksin- kuin yhteisteislauluakin, runonlausuntaa, ajatuksia herättäviä puheita sekä monia ihania ja hauskoja perinneleikkejä- ja tansseja. Kaiken kruunasi myöhemmin illalla sytytetty kokko, joka roihahti kohti taivasta ensiyrittämällä. Ja tietenkin tanssijoita ja vieraita viihdytti perisuomalainen, elävä haitarimusiikki, joka ilman muuta kuuluu Juhannukseen. Kiitoksia Rekolan väelle vieraanvaraisuudesta ja ikimuistoisen juhlan järjestämisestä! Tämä oli ehdottomasti se oikea, aito ja lämminhenkinen Juhannusjuhla, josta riittää mukavia muistoja pitkään!

Kotimatkalla kävimme katsomassa mielenkiintoista nähtävyyttä, keskiajoilta peräisin olevaa Pälkäneen rauniokirkkoa eli Pyhän Mikaelin kirkkoa (rakennettu n. 1495-1505). Argeologisissa kaivauksissa kirkon alueelta on löydetty keskiaikaista, kuvissa näkyvää esineistöä. Kirkossa sijainneet Pyhää Lauria ja Pyhää Olavia esittävät puuveistokset ovat nykyisin Kansallismuseossa. Kirkossa on myös asehuone, jonne tuli jättää miekat ja keihäät, koska niitä ei saanut viedä Pyhään huoneeseen. Kirkko on kokenut monia vaiheita historiansa aikana. Nyt kirkkoa on alettu korjaamaan ja entisöimään vaihe vaiheelta. Kirkon suojelemiseksi ja varojen keräämiseksi sen korjausta varten on perustettu Pälkäneen Vanhankirkon Suojeluyhdistys ry. Perinteitä ja historiaa - voisiko sen mukavampaa Juhannusta enää viettää?

We spent very nice Midsummer Day with family and friends on the farm of Rekola, Kangasala. This communal event was full of fun, playing, happiness and good service in the middle of beautiful Finnish nature. A Midsummer Bonfire is absolutely part of Finnish Midsummer Day:)) Other pictures are from our visit to the Church of St Michael which is medieval Ruin Church (built about 1495-1505), situated in Pälkäne. On this year history and old traditions belong to our Midsummer Day - this was wonderful combination!

Ei kommentteja: