27.4.2011

Shetlanninponi Hottis


Shetlanninponi Hottis

Tähän kaveriin täytyy tutustua lähemmin...


Hottis ja Muske

Muske ja Hottis

Pääsiäisen viettoomme kuului mm. mukavan päivän vietto herkullisen ruuan ja metsälenkin kera ystävän luona Läyliäisissä. Perheessä on on kahden pienen pojan lisäksi kaksi koiraa (erittäin ystävälliset karjalankarhukoira Banda ja kultainennoutaja Linda), kaksi hevosta ja aivan ihastuttava, minullekin uusi tuttavuus shetlanninponi, nimeltään Hottis. Muske viihtyi silminnähden suurella tilalla maalaismiljöössä ihmisten ja eläimien ympäröimänä ja niiden kanssa, liekö tämä geeneissä? Stabyjen historian mukaan rotu on ennen kaikea metsästyskoira, mutta sitä on pidetty Hollannissa myös kautta aikojen maatilojen vahtikoirana. Erikoisesti uusi eläintuttavuus Hottis kiinnosti Muskea ja tietysti minuakin, ja saipa perheen reilun vuoden ikäinen poikakin silloin tällöin kunnon kasvopesun Muskelta. Onneksi perheen lapset ovat eläimiin tottuneet. Ottaisin itselleni heti pari tuollaista ihanaa shetlanninponia, jos siihen vain olisi mahdollisuus. Käväisin jo Suomen Shetlanninponiyhdistyksen sivuillakin katsomassa lisätietoa tästä hevosrodusta, jolla sallitaan mikä tahansa hevosille tunnettu väri, paitsi pilkullisuus. Noin 2-3 vuoden iässä niiden korkeus ei saa olla yli 104 cm, ja yli 4-vuotias tai vanhempi shettis ei saa olla yli 107 korkea. Hottis on omistajansa mukaan hyvin viisas poni, joka kylmänrauhallisesti mutusteli ruohoa Musken tehdessä siihen tuttavuutta.

Kotona remontti jatkuu, ja on nyt laajentunut pesuhuoneeseenkin. Huomenna pitäisi putkimiehen tulla kylään. Tämän viikon vietän virallisestikin lomaa kirjaimellisesti kotona ja pihalla, sillä auto on muutaman päivän huollossa. Samalla siihen vaihdetaan toinen takaovi tuon jokin aika sitten sattuneen "aaveauton" törmäyksen vuoksi. No, tuleepa ainakin tehtyä koti- ja pihatöitä, koska täältä ei juuri mihinkään ilman autoa pääse. Onneksi sää on ollut mitä mahtavin, koirien kanssa on kiva lenkkeillä ja pyykit kuivuvat hyvin ulkona:))

On the pictures Muske and her new friend, lovely Shetland pony named Hottis.

2 kommenttia:

Bimu kirjoitti...

Hyvä rotuvalinta!
Mun eka poni, shettis tamma Caro kirmailee villisti vieläkin harmaantuneena mutta pirteänä, täyttäen kesäkuussa 27 vuotta (ollut mulla 26 vuotta). Caro asustaa poikaystänsä Paten (17v shettis ruuna) kanssa meiän pihassa, jotta tervetuloa moikkaamaan ponivanhuksiakin joskus! =0)

Frisian Gem Team kirjoitti...

En tiennytkään, että teilläkin asustaa noita IHANIA poneja, ja että elevät pirteinä noinkin iäkkäiksi. Tämä, jota olimme Musken kanssa tapaamassa, oli 10 v., joten eihän se ole edes keski-ikäinen vielä:)) Täytyy tulla joskus katsomaan,
t. Aila