25.10.2010

Lähtölaskenta on alkanut - Antje´s last gestation week begins


Well, is the blue bag hevier than the red one...? However, welcome visiting to us, both of you:))

Father Elton seems to wait puppy news from Finland, as well:))

Perjantaina käväisimme Antjen kanssa vielä eläinlääkärillä hakemassa toisen ja viimeisen herpes-rokotteen. Eläinlääkärin mukaan isohko pentue on tulossa, mutta ei kuitenkaan mikään megaiso, kuten Antjen entistäkin pulleammasta ulkomuodosta voisi päätellä. Lihavuudesta ei kuitenkaan ole kysymys, vaan kaikki Antjen ahmima ruokamäärä näyttäisi menneen pentujen ravinnoksi. Antjelle ei ole vieläkään ilmaantunut ruokahaluttomuutta, vaan ruoka maistuu tai pikemminkin se häviää kupista salamannopeasti, kuten aina ennenkin. Ajattelin ottaa Antjesta vielä kuvan lähempänä synnytystä. Kuva laitetaan vaihteeksi kotisivuille. Tosiaan, aika on mennyt nopeasti ja ns. lähtölaskenta on alkanut, ts. perjantaista lähtien olen mitannut aamuin illoin Antjelta lämmön (tänään jopa kolmesti). Lukema on liikkunut viime päivinä välillä 37.2 -37.5, eli mitään piikkiä suuntaan tai toiseen ei ole vielä ollut todettavissa. Olen viime aikoina ulkoillut Antjen kanssa kahdestaan, sillä mamman tahti on parin viimeisen päivän aikana selvästi hidastunut, onhan pikku rouvalla jo nelisen kiloa painoa kannettavanaan. Olemme myös ulkoilleet useammin kuin tavallisesti, sillä Antje vaikuttaa selvästi itse tahtovan tarpeille useasti päivän aikana. Antjen astutuspäivästä laskettu synnytys pitäisi tapahtua ensi viikon puolella. Kuitenkin, kuten useamman kerran on tullut täällä todettua, tässä tapauksessa mennään (luultavasti?) hieman nopeutetulla aikataululla, koska ovulaatiopäivä oli tiedossa - tai sitten ei. Eli tässä ei voi muuta kuin odotella tuota ihmeellistä syntymätapahtumaa, josta kukaan ei voi sanoa tarkalleen milloin se tulee olemaan. Toivottavasti kuitenkin molemmat haikarat tyttö- ja poikapussukoineen vierailevat meillä:))
Antje´s last gestation week begins, and our small but so plump Lady is fine. According the veterian, quite big litter is expected, but not "too big". Since Friday a temperature was taken 2-3 times/ day, and it has been between 37.2 - 37.5 C. So, we still are waiting... Very excaiting! I hope getting one Mummy picture more to my websites, before the childbirh.

4 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Nyt ei tosiaan ole monta päivää jäljellä, pidetään peukut pystyssä. Rapsuja Antjelle

Anonyymi kirjoitti...

Joen kooi-pojat ja emäntä jännittävät Antjen pentusia. Turvallista ja tehokasta synnytystä ihastuttavalle mammalle, toivottavasti saamme terveen ja suloisen katraan kantaamme vahvistamaan! Henna, Sha ja Pre

Jemima kirjoitti...

Jännittävää.. Joko näyttää siltä että lähipäivinä voisi tapahtua? :)

Frisian Gem Team kirjoitti...

Antje kiittää rapsutuksista ja saamastaan huomiosta! Hyhmm...lähipäivinä on onneksi venyvä käsite. Taitaa olla enemmänkin omistajan toiveissa tuo "lähipäivinä", johtuen ns. täsmäastutuksesta (vrt. proge-testi, eli siihen meidän tulee kuitenkin varautua. Virallisesti h-hetki on ensi viikolla astutuksesta laskien. Antje voi hyvin, maha sen kuin kasvaa ja pikku pallerot potkivat tomerasti. Siispä odotellaan.......:))