7.3.2010

Stabyhoun Club Show in Finland

Musken viikonloppu on ollut varsin vaiherikas. Musken eräänlainen mörkökausi alkoi viime torstaina tokotreeneissä; Muskeen ei saanut mitään kontaktia. Muutos oli tapahtunut yhdessä yössä? Perjantaina olimme jälleen Klaukkalan koirapuistossa (hienoin ja isoin koirapuisto, jonka olen nähnyt, ja pienille koirille oli toinen yhtä iso kenttä!). Tämäkään reissu ei mennyt kuten tavallisesti; kaikki urokset yrittivät kilvan astua Muskea, joka ei ymmärtänyt yhtään mistä on kysymys ollen hyvin vaivaantunut, ja eräs vanhempi narttu ärisi Muskelle aika pahasti. Muske oli todella hämillään, ja lähdimme häntä koipien välissä kotiin. Sama meno jatkui tänään, jolloin vuorossa oli ensimmäinen virallinen Suomen Stabyhounkerhon järjestämä rotunäyttely eli Club Show. Aamulla mietin viitsinkö lähteä Musken kanssa ollenkaan matkaan. Muskelle ei ruoka maistunut ja entinen iloinen ja reipas tyttö oli tipotiessään. Päätin kuitenkin lähteä, koska edellinenkin pentunäyttely jäi väliin muista syistä. Näyttelyssä Muskesta olivat taas urokset kiinnostuneita, mutta Muske ei ollut kiinnostunut yhtään mistään. Musken mieli ailahteli suuntaan jos toiseenkin. Välillä käväisimme ulkona, ja sitten Muske halusikin taas sisään - ja toisinpäin. Vain muutaman kerran näin hännän heilahtavan. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Musken ensimmäiset juoksut alkoivat, kuten olin näistä merkeistä jo jonkin aikaa uumoillutkin. Kaipa se on koirankin elämässä aikamoinen muutos siirtyä murrosikäisestä aikuiseksi koiraksi, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän:))

Suomen ensimmäinen Stabyjen Club Show oli todella hienosti järjestetty, ja tunnelma oli suorastaan kotoinen. Tuomarina toimi Tanya Ahlman-Stockmari. Hän paneutui jokaisen koiran arvioimiseen erittäin perusteellisesti ja huollellisesti. Yllättävänä mutta hauskana yksityiskohtana oli se, että tässä näyttelyssä sovittiin arvostelut lausuttavan myös suullisesti. Näin sai myös yleisö hyvän käsityksen rodun piirteistä ja ominaisuuksista. Kuten arvata saattaa, Muske ei ollut ensimmäisessä (pentu)näyttelyssään todellakaan parhaimmillaan. Yllätyksekseni tuomari lausui kuitenkin pääasiassa positiivisia asioita Musken ulkonäöstä, ja niinpä Muskesta tuli VSP-pentu ruhtinaallisten palkintojen kera: ruusuke, pokaali, punainen kaulapanta, nätti kaulahuivi, pehmolelu (Muske nukkuu tämän pikku nallen kanssa parhaillaan) ja kaksi possunkorvaa!!! ROP-pentu oli kaunis urospentu Bobby JR Fan´t Molenars Hiem. Onnittelut komealle nuorelle herralle! Muut tulokset ja kuvia tulossa Suomen Stabyhounkerhon sivuille lähiaikoina. Kaikkinensa tapahtuma oli kerrassaan upeasti järjestetty - hyvä Suomen Stabyhounkerholaiset! Odotan jo innolla toukokuuta, jolloin on jälleen vuorossa Suomen Stabyjen kevättapaaminen merellisessä, upeassa miljöössä Espoossa!

Today we had first formal Club Show of Stabijs in Finland judged by Mrs. Tanya Ahlman-Stockmari. This event was very well organized with warm and happy feeling and atmosphere. Well done Finnish Stabyhoun Club! Muske was best of oppisite sex (BOS) on puppy class. BOB-puppy was nice young centleman from Holland as well, Bobby JR Fan´t Molenars Hiem. Our congratulations to him, his owner and breeder! All results with pictures on the sites of Finnish Stabyhoun Club (Suomen Stabyhounkerho) as soon as possible. I´m already looking for next event of our club, Staby meeting on the begin of May! Some pictures (numbers 3-21) from Club Show here: http://picasaweb.google.fi/elli.pehkonen/StabyhounBreed#
Pictures: Elli Pehkonen

4 kommenttia:

Susku ja koiruudet kirjoitti...

Hienoa, onnea Muskelle näyttelyuran korkkauksesta hienolla tuloksella! :)

Frisian Gem Team kirjoitti...

Jep, olipa todellakin mukava yllätys! Täytyy alkaa katsastella jatkoa niin Antjelle kuin Muskellekin.

t. Aila

Eila & leot kirjoitti...

PALJON ONNEA MUSKELLE & handlerille myös!
Kyllähän ne ekat juoksut saattaa vähän ihmetyttää pientä neitoa:)

Frisian Gem Team kirjoitti...

Kiitos! Onhan se yksi etappi narttukoiran elämässä. Harmi vaan, kun jää nyt vähäksi aikaa treenit, koirapuistot ymv. väliin.
t. Aila & Muske