2.1.2010

Kissmo 9 vuotta (Years)!



Tänään meidän iki-ihana, lempeä, kuuliainen ja viisas (kuten silmistä näkyy?) kooikerimme Kissmo täyttää jo 9 vuotta! Paljon onnea Kissmo! Kissmo on pysynyt kaikki nämä vuodet terveenä ja on meidän mielestämme yllättävän nuorekas veitikka ikäisekseen, josta olemme tietenkin iloisia. Uusi vuosi ja Kissmon syntymäpäivä tarkoittaa minulle myös sitä, että jälleen päästään ns. normaaliin päiväjärjestykseen. Taakse ovat jääneet Joulun hössötykset ja Uuden Vuoden tulitukset! En tarkoita, että en nauttisi joulunajasta, päinvastoin. En vain pidä siitä kummallisesta paineesta mitä se nykymaailmassa tuo tullessaan. Raketit kuuluvat tietenkin uuden vuoden juhlintaan, mutta en ymmärrä miksi niitä pitää räiskiä useita päiviä ennen ja jälkeen varsinaisen vuoden vaihtumisen? Kokemuksemme mukaan esim. Ranskassa raketit lähetettiin taivaalle vuoden vaihtumisen merkiksi juuri oikeaan aikaan, keskiyöllä. Näin juhlistettiin tätä suurta tapahtumaa, nimenomaan vuoden vaihtumista. Kooikerimme Kissmo ja Antje eivät onneksi ole koskaan pelänneet ilotulitteita. Musken kanssa jännitin miten käy, sillä kokemus oli ensimmäinen. Muske ei myöskään kiinnittänyt asiaan mitään huomiota sisällä, vaikka pauke oli melkoinen. Koska Muske on vasta 6 kk, täytyy sen kuitenkin päästä tarpeilleen useammin kuin vanhemmat koiramme, joten päätin käyttää Muskea pikaisesti vain omalla pihallamme tarpeilla. Pahaksi onneksi jostakin lähitalon pihalta lähetettiin juuri silloin raketti suoraan meidän jalkojen juureen!!!:(( Muske tietenkin pelästyi, samoin minä! Muske rauhoittui kuitenkin nopeasti, mutta toivon mukaan tästä ei jäänyt pysyvämpää muistoa mieleen. Toisaalta, Muske on niin reipas koira, että en usko näin käyneen. Ainakin tapauksen jälkeen ei ole ollut ongelmia uloslähdön suhteen eikä muutenkaan merkkejä päälle jääneestä pelosta. Ensi vuonna täytyy varmaankin lähteä Lappiin, jonnekin syrjäiseen paikkaan nauttimaan vuoden vaihtumisesta, sillä vuosi vuodelta inhoan aina vain enemmän noita raketteja. Turhaa rahaa ja ympäristöjätettä taivaan tuuliin! Uskon, että monet koiranomistajat ovat kanssani samaa mieltä eikä vähiten opaskoiran omistajat, joille koiran pelästyminen voi aiheuttaa todellisen vaaratilanteen. Toivoisin, että ihmiset joskus ymmärtäisivät rajoittaa rakettien lähettämistä lyhyempään ajankohtaan ja pitäisivät tästä rajoituksesta myös kiinni. Silloin esim. koiranomistajat voisivat turvallisin mielin ulkoiluttaa koiransa sopivana ajankohtana ennen paukkeen ja räiskinnän alkamista, ja kaikki voisivat tyytyväisinä nauttia vuoden vaihtumisesta! Itse olen aikoinani hoitanut myös silmävammapotilaita ja voin sanoa, että ilotulitteet aiheuttavat joka vuosi paljon turhaa kärsimystä. Tämä kaikki voitaisiin välttää, mikäli järjen käyttö otettaisiin enenevässä määrin juhlintaan mukaan.
Hieman alavireisestä kirjoittelusta huolimatta toivon kaikille oikein Hyvää ja Onnellista vuotta 2010! Itse toivomme kovasti, että saisimme nauttia kooikerpentueesta tämän vuoden aikana. Kerromme kotisivuillamme ja täällä blogissa aiheesta lisää, mikäli näin onnellisesti pääsisi käymään:)) Today our lovely kooiker Kissmo, who has very intelligent and smart eys, became 9 years old! Our big congratulations with warm hugs belongs to Kissmo! Even Kissmo is already older gentleman, he still is like a young, frolicsome boy!! Happy New Year to all of you! We hope getting a litter from Antje during 2010! If we are lucky, you can read more about this very awaited affair from our web sites and here, as well.

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

ANNA MUSKELLE ACONITUMIA!! HETI! 1 annos päivässä kolmena päivänä.

Terkuin Marjut

Frisian Gem Team kirjoitti...

Hei Marjut!

Annoinkin Muskelle muutaman "yrttitipan" heti Uutena Vuotena. Onneksi Muske ei vaikuta mitenkään pelokkaalta tai aralta koiralta, eikä siis onneksi vuodenvaihteen "pommeista" tainnut jäädä mitään pysyvämpää kammoa koviin pamauksiin yleensä. Ainakin lähimetsästä kuuluneet laukaukset tässä eräänä päivänä eivät vaikuttaneet mitenkään Muskeen.
t. Aila