27.9.2010

Antje on kantavana - Antje is pregnant!


Kuvan alkuperä: http://www.lifelike.fi/
Noin tunti sitten palasimme Antjen kanssa Mäntsälän eläinlääkäriasemalta. Suureksi ilokseni sain todeta aikaisemmat havaintoni oikeiksi: Antjelle ja Eltonille on tulossa perheenlisäystä!!! Kuten tiedetään, ultraäänitutkimus ei anna 100%:n luotettavaa tietoa pentujen lukumäärästä, mutta pentuja näyttäisi syntyvän "pikemminkin enemmän kuin vähemmän tai siltä väliltä". Itse aloin varovaisesti jo odotella hyviä uutisia sen jälkeen, kun Antjen aamupahoinvointi alkoi ja se ajoittui juuri sopivasti ajankohtaan, jolloin munasolut kiinnittyvät kohtuun:)) Antje-ahmatti voi erinomaisesti, ja kohta varmaan omastakin mielestään entistä paremmin, sillä alamme pikkuhiljaa lisätä ruokintakertoja/ruuan määrää sekä parantamaan entisestään ruuan koostumusta odottavalle nartulle sopivaksi. Vatsalinja on jo suoristunut ja nisät ovat kasvaneet hirveästi, vaikka muutoin Antje on vielä pysynytkin melkein entisenlaisena kropaltaan.
Antjen 5. tiineysviikko on siis aluillaan, ja pian saan varmaankin otettua pari oikeaa mammakuvaakin, kun aikaa vielä vähän kuluu. Mäntsälästä kotiin ajaessani muistelin astutusprojektia, joka oli jänittävimmistäkin jännittävin erikoisesti siksi, että pelkäsin meidän ehtivän Ruotsiin liian myöhään,kuten olen kertonut. Antjen progesteroni-arvo oli maanantaina 13.5., eli eläinlääkärin mukaan ovulaatio oli tapahtunut edellispäivänä, sunnuntaina. Näin ollen parhaat astutuspäivät olivat 2-3 vuorokautta ovulaatiosta, mieluiten jo maanantaina tai tiistaina. Mielessä ehti jo käväistä ajatus, että kannattaako Ruotsiin asti enää ollenkaan lähteä, koska en saanut varaamaani laivamatkaa vaihdettua maanantaiksi. Matkaa edeltävänä yönä näkemäni "enneuni" kuitenkin piristi kummasti, vaikka olinkin jo päättänyt lähteä matkaan kaikesta huolimatta. Unessa katselin kahta kaunista taulua. Toisessa oli upea talvinen, luminen maisema, ja toisessa oli hyvin kaunis linnunpönttö. Herättyäni kolmen aikaan aamuyöllä, suunnistin suoraan selaamaan vanhaa unikirjaani Unien Avain, joka pohjautuu Kariston jo vuonna 1929 julkaisemaan teokseen Unikirja. Tulkinta oli seuraava: luminen maisema merkitsee "menestystä aikeissasi" ja linnunpönttö "menestystä toimissasi"! Yes, siis kaksinkertaisesti hyvä enne, joka tuntui lisäksi istuvan hyvin senhetkiseen mielentilaani. Uskokoon ken tahtoo, mutta paljon toivorikkaampana lähdin aamulla kuitenkin ajamaan pimeässä kohti Turkua! Toivossa on hyvä elää:))
Antje had ultrasonography today - and INDEED, she is pregant! Puppies of Antje and Elton will born on the end of October!!!! Read more: Kennel Frisian Gem

6 kommenttia:

Anniina & Shan & Pre kirjoitti...

Hienoa! Onnellista loppuajan odotusta :)

Anniina & Shanti + Preety

Anonyymi kirjoitti...

Hieno uutinen, onnea!
T:Anne, Keira ja Julia

Frisian Gem Team kirjoitti...

Kiitoksia Anniina ja Anne - ja toivottavasti teillekin tulee paljon pikku kooikereita sitten, kun on sen aika! Täällä on alkanut jälleen jännittäminen (positiivisessa mielessä) - montako pentua tulee ja kumpaa sukupuolta, toivottavasti molempia!
-Aila-

Suvi ja Miko kirjoitti...

Onnea, toivottavasti on monta pentua tulossa! :)

Frisian Gem Team kirjoitti...

Kiitos Suvi ja Miko! Juu, jostain luin, että ultra kertoo a) tuleeko pentuja vai ei b), tuleeko niitä 1-2 tai c) monta. Sen tarkemmin ei yleensä uskalleta veikata. Meille "tiineysoraakkeli" ennusti viimeksi mainittua vaihtoehtoa. Toivotaan parasta!
-Aila-

Ulla kirjoitti...

Voi miten hieno uutinen! ja nyt sitten vaan jännittämään ja peukut pystyyn, että pentusia olisi monta tulossa))
-Ulla-